Gerhát Réka

coaching pszichológus

[rövid verzió🙃]

A coaching pszichológussá válásom története

A Debreceni Egyetem magyar szakán szereztem első diplomámat, és a képzés alatt – 21 éves koromban – tettem fel magamnak először a kérdést, hogy mi az, amire valójában vágyom, mi az én küldetésem.

A válasz a környezetemben talán sokaknak egyértelműnek tűnt, mégis ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy amióta az eszemet tudom, a pszichológia, az emberek életének jobbá tétele vonz.

Döntöttem, azonban még rettentően féltem, hogy nem sikerül elérnem a célom.

Rengeteget dolgoztam, hogy eltarthassam magam, hogy megvalósítsam az álmaimat. Emelt szintű érettségit tettem magyarból, újraérettségiztem történelemből és lenyelvvizsgáztam.

Változtatnom kellett, újrafogalmaznom önmagam, és ez a folyamat – az élet “nagy döntéseinek” meghozatala – keserves küzdelemmel járt. Hiszen változás nincs veszteség nélkül.

A változás a fejlődés záloga

Kerekebbé vált a világ...

2012-ben – csak a második próbálkozásra – vettek fel pszichológia szakra. Azonnal éreztem, hogy ez az én utam.

Már a pszichológia mesterképzése alatt elkezdtem dolgozni a Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézetében – tesztfejlesztőként.

2018-ban végeztem el a Magyar Coaching-Pszichológiai Egyesület Brief Coaching, valamint a Brief a vezetésben és a szervezetben képzését.

A saját fejlődésem itt azonban nem állt meg: úgy tekintek rá, mint egy életen át tartó folyamatra.

Jelenleg a Debreceni Egyetem Doktori Iskolájának (PhD) programját teljesítem és egyetemi tanársegédként oktatok – coaching szemléletben.

Gerhát Réka

2019

Azt teszem, amire mindig vágytam

Pozitív pszichológiai szemléletű csapatommal életre keltettük alkotóközösségünket, a Megoldásközpontot.

A közösség azonban nem létezhetne 

FEJLŐDNI VÁGYÓ, AKTÍV EMBEREK nélkül, 

ezért buzdítunk arra, hogy

– velünk!