Gerhát Réka - szakmai önéletrajz

Szakmai önéletrajz

Hivatástalálás

Szakmai életút

2009-2012
Debreceni Egyetem
Magyar szak

Kommunikáció és médiatudomány minorral

Kutatási terület:
Szocio- és pszicholingvisztika

2012-2017
Debreceni Egyetem
Pszichológia szak

Munka- és szervezetpszichológia MA

Kutatási területek:
Társadalmi célú reklámpszichológia (OTDK 1. helye)
Halogatás pszichológiája

Szakmai gyakorlat:
Pszichológiai tesztfejlesztés
Kenézy Gyula Kórház - Pszichiátria

2017-2024
Debreceni Egyetem, Humán Tudományok Doktori Iskola
Pszichológia Doktori képzés

Kutatási téma:
Coaching pszichológia

Abszolutórium megszerzése: 2022 augusztus
Védés várható ideje: 2024 ősz

2018-2019
Magyar Coaching-Pszichológiai Egyesület
Brief coach képzés

Vezetői és szervezeti coaching ráépülő modullal

2019-
Megoldásközpont Pszichológiai Magazin
Megoldásközpont - alapító-vezető

Legfőbb célunk a társadalom mentális egészségének megőrzése, támogatása – a betegségek megelőzése.

2020
Magyar Coaching-Pszichológiai Egyesület
Coaching Pszichológus Licenc

Esettanulmányok és szupervízió

2021-2022
Mindfulness Hungary, Mindfulness Teacher Training Alliance
Mindfulness alapú stresszkezelés tanárképzés

MBSR tanár

2023-
Integratív Pszichoterápiás Egyesület
Integratív terapeutaképzés

✔️ Sajátélmény
✔️ Önismeret
Integratív pszichoterápia elmélet és gyakorlat (folyamatban)
Szupervízió (folyamatosan)

Publikációs lista

 • Balázs, K.Babinszki, E.Gerhát, R. (2019). “Dühítő ez a reklám!”: Érzelmi reakciók mérése társadalmi célú reklámok esetén. In: Alkalmazott Pszichológia 19(4), 7-34.
 • Balázs, K., Bakó, P., Gerhát, R. (2018). A meggyőzési tudatosság: a pszichológia mostohagyermeke. In: Magyar Pszichológiai Szemle, 73(3), 391-410.
 • Bene, Á., Móré, M., Gerhát, R. (2018). A Magyar Telekom mint nemzeti fő támogató szponzori szerepvállalása a 2017-es Vizes Világbajnokság felkészülési időszakában. In: Taylor 10(2), 44-54.
 • Gerhát, R. (2016). A sporttehetség felismerésének és fejlesztésének pszichológiai alapjai. Recenzió. In:
  Különleges bánásmód 2(3), 103-104.
 • Gerhát, R. (2019). Pozitív gondolkodás: Út egy boldogabb élet felé? In: Megoldásközpont Magazin.
 • Gerhát, R. (2019). Céltudatos élet – Hogyan vehetném kézbe az életem irányítását? In: Megoldásközpont Magazin.
 • Gerhát, R. (2020). Bullying: Mit tehetünk pedagógusként az iskolai bántalmazás ellen?! In: Megoldásközpont Magazin.
 • Gerhát, R. (2021). Győzd le a halogatást! – 17 tipp a kognitív viselkedésterápia eszköztárából. In: Megoldásközpont Magazin.
 • Gerhát, R. (2023). Kommunikációs készség. In: Malét-Szabó, E., Münnich, Á. Balázs, K., Hőgye, Nagy Á. (szerk.). Az egységes közszolgálati alapkompetenciákat vizsgáló tesztrendszer pszichológiai alapjai, 160-177. Budapest, Magyarország: Belügyminisztérium.
 • Gerhát, R. (2023). Kommunikációs készség. In: Malét-Szabó, E., Münnich, Á. Balázs, K., Hőgye, Nagy Á. (szerk.). A rendvédelmi szervek irányítói feladataira történő kompetencia alapú kiválasztás, 101-112. Budapest, Magyarország: Belügyminisztérium.
 • Gerhát, R.Balázs, K. (2018). Az emocionális tartalmú társadalmi célú reklámvideók hatásmechanizmusának vizsgálata: Félelem és humor. In: Magyar Pszichológia Szemle 73(2), 213-235.
 • Gerhát R., Balázs K., Szemán-Nagy A. (2017). „Jobb későn, mint soha” – A halogató magatartás vizsgálata egyetemisták körében. Psychiatria Hungarica, 32(2), 158-167.
 • Gerhát, R., Fodor, Sz. (2024). A coaching pszichológiai intervenció meghatározása, bemutatása és megkülönböztetése más segítő folyamatoktól. In: Magyar Pszichológiai Szemle. (Közlésre benyújtva.)
 • Gerhát, R., Nagy, G. (2019). Hatékony időbeosztás? – 7 tipp, hogy te urald az idődet. In: Megoldásközpont Magazin.
 • Gerhát, R., Nagyné Ocsenás, D., Münnich, Á. (2024). Enhancing well-being, self-efficacy and performance: A randomised controlled study in solution-focused business coaching. In: Journal of Evidence Based Coaching and Mentoring. (Submitted for publication.)
 • Gerhát, R. , Mohácsi, R. (2019). Cyberbullying Magyarországon – Minden 3. gyermek áldozattá válik! In: Megoldásközpont Magazin.
Tarts velem!

Üdvözöllek a belső világom kapujában!

Gerhát Réka vagyok, okleveles coaching pszichológus, mindfulness tanár, képzésben lévő integratív terapeuta, a Megoldásközpont Magazin alapítója. Az elmúlt 12 év során szép lassan küldetésemmé, sőt inkább szenvedélyemmé vált a belső világunk felfedezése és az integráció – az a különleges önismereti utazás, amely segít megérteni és szövetségessé tenni az énrészeinket.

Gerhát Réka aláírás - logó1

Vízióm, hogy százezreket inspiráljak és támogassak az önismeret és a mindfulness erejének felfedezésében, hogy ítélkezés helyett elfogadással és szeretettel fordulhassunk önmagunk és mások felé.

Gerhát Réka

Kisebb részt a tanulmányaim, nagyobb súllyal azonban a viharos életem és a személyes önismereti utazásom vezetett el a mindfulness-hez, illetve a lélek mélyebb rétegei felé – így találkoztam a saját belső családommal. S így értettem meg, hogy mit jelent a valódi önismeret, az önegyüttérzés és önszeretet. Hogy milyen az, amikor leülök önmagam mellé, és elfogadom azt, ami épp most jelen van – hiszen már itt van. És hogy mikor vagyok a belső középpontomban, vagyis mikor tudok felelősséggel támogatni másokat az utazásuk során: a Te utazásod rólad szól!

Belső család, itt-és-most

Célom megmutatni, hogyan lehet az énrészeinket szövetségeseinkké téve kiegyensúlyozottabb életet élni. Az inspirálás mellett szeretnék gyakorlati útmutatást nyújtani, támogatva téged az erőforrásaid felfedezésében, valamint az örömteli, teljes élethez és belső békéhez való eljutásban.

Önismereti utazó
0 +
Kurzus és tréning
0 +
Év szakmai tapasztalat
0 +
Belső Családtag 🙂
0 +
belso kozeppont - no
Tarts velem az egyedi,

belső egyensúlyod megteremtését támogató kurzuson!

Csatlakozz 6 hetes élő, online kurzusomhoz, ahol a Mindfulness alapú stresszkezelés (MBSR) és a Belső Családrendszer Modell egyedülálló ötvözetével támogatlak a belső középpontodhoz, más néven a “valódi Én”-edhez (Self) való kapcsolódásban, és a stressz eredményesebb kezelésében.

Ahol már találkozhattunk: